top of page

Solcellsparker

För den som tänkt producera elström i större omfattning är en solpark att rekommendera. Den tar en del plats i anspråk men erbjuder å andra sidan goda möjligheter till bra affärer.

 

För större anläggingar, kontakta oss. Vi gör kostnadsfria besök och anpassar en anläggning efter Era specifika önskemål.

Är en solpark något för Sverige?

Solpark är något som har varit ganska ovanligt i Sverige. Det har spritt sig mycket i Europa på grund av god ekonomi med hjälp av suvensioner såsom bra elcertifikat. Vi kommer dock att få se mer av denna vara i Sverige nu när priserna på solceller och kringutrustning sjunkit och det blir allt svårare att hitta platser för vindkraft / vattenkraft. Naturligtvis spelar priserna på elen också in och trenden vi i framtiden ser är ett ökat behov av el samt stora krav på att elen ska vara producerat på ett miljöriktigt sätt. 

Vi har tagit fram ett ställningsmaterial för markmontage som är helt unikt som ger en mycket god ekonomi både vid inköp och montage. Stativen är tillverkade av Tranås Rostfria AB i Tranås Sverige. Det är ett enradigt stativ som är möjligt att montera i alla vinklar. 

Tekniken vi använder för att sätta fundamentet i parken är med hjälp av påldrivning, i dom fall vi har berg så är det traditionell borrning som är metoden. Det är ett mycket snabbmonterat sätt och en solpark på ca 1MW sätter vi på ca 4 veckor med en pålkran under normala markförhållanden. 

Solcellspanelerna vi använder är Svenstillverkade, allt kringmaterial såsom kablage, buntband mm är även de tillverkade i Sverige. 

Kort sagt är det mycket hög kvalité på materialet vilket är nödvändligt om parken ska kunna leverera el hela den utlovade tiden. Vi är rätt säkra på att vår utrustning kommer att generera bättre ekonomi under sin livslängd än någon av våra konkurrenter.

Kontakt solcellspark

Namn:

Telefon:

E-post

bottom of page