Är en solpark något för Sverige?

Solpark är något som har varit ganska ovanligt i Sverige. Det har spritt sig mycket i Europa på grund av god ekonomi med hjälp av suvensioner såsom bra elcertifikat. Vi kommer dock att få se mer av denna vara i Sverige nu när priserna på solceller och kringutrustning sjunkit och det blir allt svårare att hitta platser för vindkraft / vattenkraft. Naturligtvis spelar priserna på elen också in och trenden vi i framtiden ser är ett ökat behov av el samt stora krav på att elen ska vara producerat på ett miljöriktigt sätt. 

Sen har vi ju dom mjuka värdena där det är ett mycket miljöriktigt alternativ, dessutom en underhållsfri produkt samtidigt som det inte låter eller syns på samma sätt som t.ex. vindkraft. Solenergi lämnar dessutom inte heller några spår och kan också med små medel monteras ner och flyttas om den plats man valt måste användas till något annat. Det är lätt att bygga vidare och bygga ut och kräver nära nog inget underhåll om man väljer rätt produkter. 

Dessutom kommer en solpark av rätt kvalité att producera mer energi under sin livstid än motsvarande investering i vindkraft samtidigt som man inte behöver oroa sig för att störa djur och människor med skuggor och ljud. Vi har under vår tid i solenergibranschen inte stött på en enda människa som varit negativ till denna teknik utan alla har varit mycket positiva och intresserade av vad vi gör. 

Man känner verkligen att man gör en insats för miljö och människa.

Suntex Vadstena AB  |  Motalagatan 18  |  592 32 Vadstena  |  E-post: » info@suntexab.se

Andreas: 076-236 75 97   |   Fredrik: 070-521 09 77

© Suntex Vadstena AB   |  » Om cookies  |  » Sitemap